مرد فقط در طلاق رجعی است که می تواند در ایام عده به زوجه رجوع نماید و در طلاق بائن امکان رجوع در ایام مذکور، برای شوهر میسر نمی باشد. طلاق توافقی هم عمدتا طلاق خلع است و طلاق خلع یکی از انواع طلاق بائن است. با توضیح داده شده امکان رجوع برای شوهر میسر نیست اما در طلاق خلع که زن دوشیزه یا یائسه نباشد، زن می تواند در ایام عده به آنچه در ازای طلاق بذل کرده که در اصطلاح فقهی حقوقی "مابذل" نامیده می شود رجوع کند. پس از رجوع زن در ایام عده به ما بذل، طلاق به اصل خود که همان طلاق رجعی است تبدیل می شود و با این وصف در طلاق رجعی برای زوج امکان رجوع میسر خواهد شد با توجه به این که اصطلاحات فقهی و حقوقی برای عامه مردم دشوار است به این مثال توجه کنید:
در یک طلاق توافقی که زن دوشیزه نیست، توافق چنین است که زن کل مهریه را در قبال طلاق بذل کند. پس از صدور گواهی عدم امکان سازش (رای دادگاه) و پس از ثبت طلاق در محضر، سه ماه عده زن شروع می شود، در این مدت زن می تواند به دفترخانه طلاق مربوطه مراجعه کند و اعلام کتبی نماید که می خواهد به مهریه بذل کرده رجوع کند. پس از رجوع زن، مرد می تواند به زوجیت و زوجه رجوع کند که با این توضیح مثل این می ماند که زوجین طلاق نگرفته اند و همه چیز به حالت اول باز می گردد.
شرایط رجوع پس از طلاق توافقی نیز همان است که گفته شد. یعنی در طلاق توافقی اگر زن دوشیزه یا یائسه نباشد و در ایام عده به مهریه بذل کرده مراجعه کند شوهر نیز می تواند طلاق را بر هم بزند و رجوع نماید.
وکیل طلاق توافقی 09122547699 - 44033677
منبع: xghr j,htrd
:: برچسبها:
xghr j,htrd ,